Pagina's

zaterdag 18 april 2015

DIY MEMORY BOARD


Ik vind het echt een drama om dingen waar herinneringen aan zitten weg te gooien en ik denk dat ik niet de enige ben. Ik vind het super leuk om dingen zoals concertkaartjes, treinkaartjes en foto's te bewaren. In bijvoorbeeld de Xenos en de Action kan je memory boxen kopen waar je al deze kleine troepjes in kan doen, maar is het niet leuker om het op een plek te bewaren waar je er altijd naar kan kijken? Laatst kocht ik een prikbord om al mijn 'memories' op te hangen!


Prikbord
Touw
Punaises
Zoveel mogelijk 'opprikbare herinneringen'

Ik had al eerder een boel concertkaartjes en foto's op een prikbord hangen, maar op gegeven moment werd hij zo vol dat ik een groter prikbord wilde. In plaats van een groter prikbord heb ik er toen een prikbord naast gehangen om meer ruimte te creƫren. Wat ik op mijn prikbord heb hangen zijn vooral concertkaartjes, foto's, entreekaartjes van bezienswaardigheden en trein/metro kaartjes. Mijn prikborden samen zijn ongeveer 1 meter bij 80 centimeter. Je kan het prikbord op verschillende manieren ophangen. Die van mij hangt met een touwtje aan een spijker.


Verzamel als je je prikbord aan de muur hebt hangen al je herinneringen. Ik vind het leuk om alles wat bij elkaar hoort bij elkaar te hangen, Zo heb ik bijvoorbeeld linksonder alles van mijn tripje naar Londen van vorig jaar hangen. Je kan natuurlijk ook alles door elkaar hangen. En het leuke is, als je de indeling van je prikbord zat bent kun je gewoon de punaises eruit trekken en alles opnieuw ophangen!


Ik hang zelf alles lekker slordig op omdat ik vind dat dat een heel leuk effect heeft. Als ik weer iets nieuws heb om op te hangen dan verschuif ik meestal een paar dingetjes om het er tussen te prikken.
Ik vind een prikbord gebruiken als memory board echt onwijs leuk. Mijn prikbord hangt tegenover m'n bed dus als ik 's avonds in bed lig kijk ik er altijd even na en word ik weer herinnerd aan alle leuke dingen in het leven. 


Wat zou of heb jij op een prikbord hangen?

- Tessa 

5 opmerkingen:

 1. Ik hang alles aan een ketting met clipjes, het is een soort muur geworden met allemaal herinneringen, heel fijn om langs te lopen iedere dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee! Het lijkt mij juist vooral leuk dat als je dat bord ziet telkens weer terug denkt aan al die leuke momenten!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee, ik had op mijn slaapkamer thuis ook een prikbord met allemaal herinneringen er op. Ik had hiervoor een canvasdoek versiert met platen en in een leuk kleurtje geschilderd. Nu heb ik overal en nergens al mijn herinneringen liggen. Best zonde eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk idee inderdaad. Ik zou ook allemaal dingetjes ophangen, die mij blij maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf gedaan! Doet me echt denken aan zo'n kamer van een random meisje in een chickflick, ofzo, als je begrijpt wat ik bedoel haha :-)

  BeantwoordenVerwijderen