Pagina's

vrijdag 20 maart 2015

KAPSEL METAMORFOSE


Het is tegenwoordig helemaal in: schouderlengte haar! Ik ben er helemaal fan van. Het is alleen niet
zo'n makkelijke beslissing om te maken als je lang haar hebt. Lauren Conrad heeft het gedaan en het resultaat is verbluffend!
Ikzelf ging ook de uitdaging aan! Ben jij benieuwd hoe het er nu uitziet, lees dan gauw verder!

Ik heb al zolang ik me kan herinneren lang haar gehad.
Het laatste jaar hebben veel beroemde vrouwen hun haar afgeknipt tot ongeveer schouderlengte of zelfs korter. Dit kapsel heeft een super zomerse uitstraling en zorgt ervoor dat je gezicht veel beter te zien is. Ikzelf heb een erg klein gezicht, hierdoor valt mijn gezicht soms een beetje weg met zo veel haar. Dit vond ik vervelend. Ook had ik mijn haar erg vaak opgestoken, omdat het mij gewoon zo irriteerde in mijn nek en in mijn gezicht.
Ik ben al langer dan een jaar aan het twijfelen of ik het af zou knippen. Gewoon omdat het zo'n grote stap is om zo veel haar te verliezen.
Mijn hele leven lang krijg ik al complimenten over mijn 'mooie lange haar.' Dit en het feit dat het nou eenmaal geen makkelijke beslissing is zorgde ervoor dat ik zolang getwijfeld heb.
Toen mijn zus vorige week vroeg of ik met haar mee ging naar de kapper besloot ik spontaan om de gok te wagen.

Dit was mijn haar voordat ik besloot het af te knippen

Verschikkelijk vond ik het, mijn haar wassen. Ik heb super veel haar en altijd als ik het gewassen had duurde het 3 uur om natuurlijk op te drogen. Föhnen is slecht voor je haar en als ik dit besloot te doen hing ik een eeuwigheid ondersteboven. Dit was geen pleziertje voor mijn rug en hoofd.
Als ik mijn sjaal omdeed ging meteen al mijn haar eronder zitten. Om dan nog niet te spreken van de pijn die je voelt als je haar vastzit onder de band van je tas, die op je schouder zit.
Ik kan nog eindeloos doorgaan over hoe verschrikkelijk het was om na één minuut fietsen door de wind meteen al weer honderden klitten in mijn haar te hebben. Maar dat is nu helemaal niet meer aan de orde!


Bij de kapper aangekomen liet ik het plaatje van Lauren Conrad zien (het eerste plaatje in deze post) De eerste keer dat de kapper de schaar erin zette moest ik even op mijn tanden bijten. Gelukkig heb ik er niet heel erg aan mijn nieuwe kapsel hoeven wennen. Ik was er meteen blij mee. Gek genoeg kreeg ik ook overal complimenten. Dit had ik zelf niet verwacht. Ik had juist verwacht dat ik van iedereen: "ahh wat zonde van je lange haar!" zou horen.
De eerste keer wassen was wel even slikken. Het voordeel is dat ik veel minder shampoo en crèmespoeling hoef te kopen!

Benieuwd hoe het is geworden? Hier het eindresultaat:
Ik ben super blij met dit nieuwe kapsel en heb er geen spijt van.
En, hoe vind jij het? Zou je het zelf aandurven?

- Iris

6 opmerkingen:

 1. Het staat je echt ontzettend leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, het staat je echt leuk! Toch vond ik je lange haar ook wel mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het je prachtig staan! Gaaf kapsel is het ook. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik had het eigenlijk nog wat korter gewild maar ik kon bij de kapper echt niet inschatten hoe het eruit zou komen te zien

   Verwijderen
 4. Wat staat het nieuwe kapsel je goed!! echt! Super leuk.

  BeantwoordenVerwijderen