Pagina's

dinsdag 24 maart 2015

JAMES BAY - CHAOS AND THE CALM

   
Met zijn hitsingle 'Hold Back The River' is James Bay niet meer weg te denken van de Nederlandse radio. Zijn eerste headline concert in Nederland was binnen twee minuten uitverkocht en gisteren kwam dan eindelijk zijn debuutalbum 'Chaos And The Calm' uit! 
Op het album staan enkele eerder uitgebrachte nummers, zoals 'Hold Back The River' en 'Let It Go', maar James heeft in de tussentijd ook gewerkt aan nieuwe nummers. Het album bestaat uit rustige nummers, zoals 'Move Together' en 'Need The Sun To Break', maar met nummers zoals 'Best Fake Smile', 'Collide' en 'Craving' bewijst James Bay toch wel echt een rockzanger te zijn.

De volgende nummers zijn te vinden op 'Chaos And The Calm':
1. Craving
2. Hold Back The River
3. Let It Go
4. If You Ever Want To Be In Love
5. Best Fake Smile
6. When We Were On Fire
7. Move Together
8. Scars
9. Collide
10. Get Out While You Can
11. Need The Sun To Break
12. Incomplete


In Nederland is James Bay eerder al te zien geweest bij Serious Request in Haarlem, op Eurosonic Noorderslag en bij RTL Late Night, waar hij ons elke keer liet zien wat voor fantastische stem hij heeft. Het is wel duidelijk dat hij in Nederland al vele harten heeft gewonnen, aangezien zijn headline show binnen enkele minuten uit was verkocht!

James' debuutalbum is heerlijk om op te zetten als je lekker thuis zit, omdat er fijne rustige nummers op staan, maar er staan ook zeker nummers op waar je lekker op kunt rocken. Bij mij staat het album in ieder geval al op repeat sinds ik hem binnen heb!

- Eline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten