Pagina's

donderdag 23 april 2015

INTERNETVRIENDEN?!


"Ben je dan niet bang dat het vieze mannetjes van 40 zijn?", "Hoe kun je nou vrienden zijn als je ze nog nooit ontmoet hebt?" en "Waar ken je ze van dan?" zijn vragen die iedereen met 'internetvrienden' vast wel eens gehoord heeft. Wij vijven begonnen meer dan vier jaar geleden ook als internetvriendinnen, maar tegenwoordig kan ik gerust zeggen dat Eline, Iris, Liset en Marlou mijn beste vriendinnen zijn.


Hoe maak je internetvrienden dan? Ik ben nooit op zoek gegaan naar internetvrienden, het kwam eigenlijk gewoon op me af. Iets wat wij alle vijf gemeen hebben (/hadden) is onze liefde voor One Direction. Op girlscene, een forum voor meiden over beauty, fashion en lifestyle, was een topic over One Direction en in begin 2011 begonnen wij hierin te praten. Omdat One Direction toen nog niet zo bekend was hadden we in onze eigen omgeving niemand om mee te praten over One Direction. Gelukkig konden we via Girlscene met elkaar praten over alles wat te maken had met One Direction  en dit deden we dan ook dagelijks. Samen met nog zo'n vijf tot tien andere meiden overheersten we het topic op Girlscene en na een tijdje begonnen we ook te praten over ons eigen leven. We begonnen ook met praten op Tinychat en MSN (ja, dat was toen nog cool). Langzaamaan werden we echte vriendinnen, terwijl we elkaar nog nooit ontmoet hadden. Het leek toen nog zo onwerkelijk om elkaar in het echt te zien, vooral omdat we verspreid door heel Nederland wonen. Liset en ik wonen in Noord-Holland, Marlou, Eline en Iris in Brabant en de andere meiden waar we mee praatten in het topic uit Zuid-Holland, Utrecht en Friesland. 

2011
Maar precies vier jaar geleden, op 23 april 2011, was dan toch onze allereerste ontmoeting. We noemden het een 'One Direcion Meeting', maar heel One Direction gerelateerd was deze dag niet. We hebben gewoon geshopt en gechillt in de McDonalds alsof we al jaren vriendinnen waren. Ik weet nog dat ik dit echt de leukste dag in tijden vond. We hadden zoveel lol en het klikte meteen. Na deze 'meeting' hebben we nog talloze keren afgesproken, waardoor we uiteindelijk geen internetvrienden meer waren, maar gewoon 'real life friends'. Ik weet nog dat ik de andere meiden altijd mijn One Direction vriendinnen noemde als ik erover vertelde op school. Mensen snapte het nooit hoe ik vriendinnen kon maken via internet en hoe ik ze dan beste vriendinnen noemde, terwijl ik ze maar één keer in de paar maanden zag en verder alleen maar via internet met ze praatte.

2012
We trokken ons echter niks aan van wat andere mensen van ons vonden, als we maar lol hadden met elkaar. Daar gaat het toch om? We wonen nog steeds zo ver weg van elkaar, maar nu we allemaal studeren is het veel praktischer om naar elkaar toe te komen omdat we doordeweeks niet hoeven te betalen voor de trein. Soms blijven we ook een heel weekend bij elkaar slapen zodat we op vrijdag en maandag gratis kunnen reizen met de trein. 
2014
Ik spreek niet alleen voor mezelf als ik zeg dat we allemaal ontzettend blij zijn dat we toen die ene keer vier jaar geleden een berichtje plaatsten in het One Direction topic op girlscene. Onze vriendschap is heel speciaal en juist omdat we elkaar niet elke dag zien is het heel speciaal als we elkaar wel zien. Ik weet zeker dat we nog voor altijd vriendinnen blijven. 

Wat ik met dit bericht mee wil delen is eigenlijk dat ik me ontzettend gelukkig voel dat ik zulke lieve vriendinnen heb en dat niemand bang zou moeten zijn om vrienden te maken via internet. Afstand hoeft geen probleem te zijn, want ook via Skype en WhatsApp kan je hele goede en leuke gesprekken hebben met elkaar. 

Heb jij wel eens vrienden gemaakt via internet?

- Tessa

2 opmerkingen:

  1. Heel herkenbaar dit, haha. Ik heb ook wel eens vrienden ontmoet die ik ken via het internet. Ik zie het probleem in ieder geval niet!

    BeantwoordenVerwijderen